Pumpa-drink eller pumpa-likör?

Pumpa-drink eller pumpa-likör?

När man ska komponera lite egna drink-recept så finns det flera sätt att göra det på. Det enklaste brukar vara att ta en enkel drink, eller grogg, och bara lägga till den önskade ingrediensen (i det här fallet: pumpa). Ett annat sätt är att fundera på vilka smaker som man redan vet passar bra ihop, t. ex. äpplejuice med en kanel-smaksatt sprit. Ett tredje, och kanske det häftigaste sättet, är att smaksätta sin sprit.

Det är på detta, det sistnämnda, sättet som de vanliga snapsarna har tillkommit. Man tar ett okryddat brännvin och tillsätter örter och kryddor. För att göra det lite enklare för sig så gör man helt enkelt så här:

  1. Köp en flaska "vanlig" vodka, alltså ej smaksatt.
  2. Öppna flaskan och blanda dig en god grogg. (Förutom att det är trevligt med en grogg så behövs det oftast göras lite plats i flaskan för smaksättningen.)
  3. Peta i det du vill smaksätta vodkan med. (I det här fallet - pumpa.)
  4. Vänta tills din smaksättning är upplöst i flaskan. Det här steget kan ta olika lång tid men räkna med minst en vecka.

Steg två kan man avstå om man väljer att göra blandningen i en annan flaska eller behållare.

När man väl har sitt eget-kryddade brännvin (vodka) så kan man antingen avnjuta den som snaps eller använda den som ingrediens i en cocktail som man tror passar!

Skriv en kommentar