Pumpa-dip - vad ska man göra med pumpan?
Det finns massvis med goda pumpa-recept på nätet och de flesta är nog värda ett försök. Vi på Partydrinkar gillar dipper och kalla såser. Här kommer ett trevligt recept på vad du kan göra med pumpa. Passar utmärkt som en kall sås eller dip till chipsen eller försnackset.
Koka, i några minuter, små bitar av pumpa (gärna resterna av det du skar ut när du gjorde ett fint pumpa-ansikte) i saltat vatten. Pumpa-massan ska blandas ut med lite olivolja (2 msk för 4dl pumpa-massa) och lite äggula (1 st för 4dl pumpa-massa).
Slutligen så ska basen nu kryddas. Detta gör du med rosmarin, vitlök, salt och peppar. Det behövs ungefär 1-2 pressade vitlöksklyftor för 4dl pumpa-massa och 1-2 rosmarin-kvistar. Salta och peppra tills du är nöjd!
Låt stå i kylen en stund innan servering.
Smaklig pumpa!