
Ljuvliga vårdrinkar med syrénsocker
Våren är äntligen här, och med den kommer en explosion av färger och dofter. Vad passar bättre till vårens festligheter än drinkar med en hint av syrén? Syrénsocker är enkelt att göra och ger en fantastisk smak till dina drinkar.
Så här gör du syrénsocker
Först och främst behöver du samla syrénblommor, helst från en plats där du vet att de inte har besprutats med kemikalier. Plocka av blommorna från de gröna stjälkarna och mät upp ungefär en kopp blommor till två koppar strösocker. Mixa blommorna och sockret i en skål och låt stå i ett par dagar, så att sockret verkligen suger åt sig smak och doft. Rör om ibland för bästa resultat.
Syréndrinkar som imponerar
-
Syren och citroncocktail
- 4 cl gin
- 2 cl färskpressad citronsaft
- 2 teskedar syrénsocker
- isbitar
- citronzest och syrénblommor för garnering
Skaka gin, citronsaft och syrénsocker tillsammans med is i en shaker. Sila upp i ett cocktailglas och garnera med citronzest och några syrénblommor.
-
Syren och bubbel
- 1 matsked syrénsocker
- 10 cl prosecco
- färska syrénblommor
Tillsätt syrénsocker i ett champagneglas och fyll på med prosecco. Rör om försiktigt och toppa med några färska syrénblommor för en vacker presentation.
-
Syrénlemonad (alkoholfri)
- 2 msk syrénsocker
- 1 liter kallt vatten
- citronskivor
- färska syrénblommor
Blanda syrénsocker med vatten tills det lösts upp. Lägg till citronskivor och en handfull syrénblommor för extra smak. Servera lemonaden väl kyld med massor av is.
Syrénsocker kan också användas till att göra läskande sorbet eller strös över bakverk för en extra touch. Prova att experimentera med det i din egen mixologi och känn hur dina smaklökar vaknar till liv med dessa fantastiska vårdrinkar!